Cum se face vinul fără alcool Le Petit Béret?
Cum se face vinul fără alcool Le Petit Béret?
I. Must preliminar
Selectăm cu atenție cele mai bune fructe. Strugurii sunt apoi introduși în cuve, presați cu ustensile speciale și pompați în jurul cuvelor pentru a extrage mustul preliminar.
II. Reducerea naturală a conținutului de zahăr
Le Petit Béret utilizează propriul său proces natural pentru a reduce conținutul de zahăr al băuturilor sale, oferind astfel clienților săi o băutură cât mai sănătoasă posibil din punct de vedere tehnic.
III. Scurgerea, separarea și monitorizarea sucului
Cu ajutorul gravitației, sucul rezultat (numit vin de goutte) este drenat într-o altă cuvă, separându-l astfel de turta de presă (resturile de pielițe și semințe de struguri) care este apoi presată. Monitorizăm sucul pe parcursul întregului proces, pentru a evita orice fermentație alcoolică.
IV. Amestecarea
Această parte a procesului dă naștere celor mai fine proprietăți aromatice ale sucului. Diversele sucuri de struguri și alte ingrediente sunt amestecate împreună, creând astfel arome cu adevărat unice! Toate amestecurile mărcii au fost create de somelierul premiat Dominique Laporte (Meilleur Sommelier de France).
V. Filtrarea și sifonarea
Amestecul este apoi filtrat (filtrare transversală) și sifonat în mod natural pentru a îndepărta particulele solide.
VI. Purificarea sucului
Folosim metode naturale pentru a elimina orice reziduuri de pesticide sau metale grele.
VII. A doua filtrare și sifonare
Amestecul este filtrat și sifonat a doua oară pentru a elimina orice particule solide reziduale. Nu se utilizează proteine în timpul procesului de filtrare, garantând astfel că produsele noastre sunt 100% prietenoase cu veganii.
VIII. Îmbutelierea
În cele din urmă, amestecul este îmbuteliat, etichetat și gata să fie savurat!