Cum adică „vin fără alcool”? Cele 4 metode de dezalcoolizare a vinului
1. VACUUM DISTILLATION
Alcoolul și alți volatili sunt extrași la temperaturi destul de scăzute (25°C-30°C). Aromele naturale din produsul inițial sunt readăugate la final în vinul fără alcool.
2. SPINNING CONE COLUMN
Folosind un con inversat și forțe centrifuge, vinul este dezalcoolizat prin evaporare și condensare repetată la temperaturi scăzute. Acest procedeu permite aromelor să se păstreze.
3. OSMOZĂ INVERSĂ
Vinul este filtrat. Apa și etanolul sunt cele mai mici molecule din vin, așa că trec cel mai ușor prin filtru. Acestea sunt distilate pentru a separa alcoolul de apă. Apa este apoi combinată din nou cu culoarea, taninii și aroma păstrate din vinul inițial, astfel vinul devenind nealcoolic.
4. Le Petit Beret
Petit Béret selectează producătorii după specificații foarte exigente, atât în ceea ce privește profilul aromatic, cât și calitatea strugurilor, fără reziduuri de pesticide și metale grele. În timpul defrișării sunt selectați cei mai buni struguri, pentru a obține profile de înaltă calitate. Urmează incubarea, pumnarea și pomparea, etape în care strugurii selecționați sunt introduși în cuve, apoi presați pentru a obține primul suc. Pe tot parcursul procesului de transformare a strugurilor în suc, ne asigurăm că nu există fermentație alcoolică. Această expertiză, exclusivă Petit Béret, urmărește reducerea conținutului de zahăr al produselor sale pentru a oferi consumatorilor cele mai sănătoase băuturi posibile.Acesta este momentul în care sunt create cele mai bune profile aromatice. Diferitele arome sunt asamblate pentru a oferi băuturi cu note aromatice unice! Aceasta este lucrarea lui Dominique Laporte, cel mai bun somelier din Franța 2004.Băutura este filtrată pentru a îndepărta reziduurile solide.In final, produsele sunt imbuteliate si apoi imbracate, gata de gustat!